Nieuwtjes van de Bakker

weetjes over “Regeringsbrood”

weetjes over “Regeringsbrood”

Regeringsbrood, regeringswit of regeringstarwe, was brood dat Nederlandse bakkers verplicht waren te bakken met meel van vooral inlandse tarwesoorten en toevoegingen zoals aardappelmeel, roggemeel of peulvruchtenmeel. Het op voorschrift van de regering samengestelde brood werd voor het eerst in 1916 gebakken. Vanwege de Eerste Wereldoorlog waren de grondstoffen schaars, enRead More …

De temperatuur geeft aan, dat het weer tijd is voor mijn favoriete hobby, BBQ

De temperatuur geeft aan, dat het weer tijd is voor mijn favoriete hobby, BBQ

Veel vlees veel gevarieerd brood en mijn BBQ kan beginnen. voor vlees verwijs ik je naar de slager maar lekker brood haal je bij de bakker of je laat het bezorgen door de reizende bakker. Van uienkruier tot verschillende soorten stokbroden Olijvenbrood Ciabatta Pan de Patata of heerlijke breekbroodjes, ikRead More …

Volkoren & Gezondheid

Volkoren & Gezondheid

Sinds circa 10.000 jaar zijn graanproducten onderdeel van onze dagelijkse voeding. Graanproducten zijn een belangrijke bron van energie, koolhydraten, voedingsvezels, sommige vitamines en mineralen. De wetenschappelijke literatuur geeft aanwijzingen dat een grotere consumptie van volkoren producten, zoals brood, ontbijtgranen, zilvervliesrijst, bijdraagt aan een verminderd ziekte- en sterfterisico[1,2,3,4,5,6]. Dit boekje neemtRead More …

Feiten of Fabels ?   Brood is en blijft gezond en noodzakelijk als voedsel.

Feiten of Fabels ? Brood is en blijft gezond en noodzakelijk als voedsel.

Tarwe is al meer dan 10.000 jaar het belangrijkste gekweekte gewas in Europa en brood maakt al eeuwenlang een belangrijk deel uit van onze voeding. Maar dieetgoeroes uiten hun bezorgdheid over mogelijke negatieve effecten van tarwe en brood in het algemeen, op de gezondheid. Gezondheidsproblemen zoals overgewicht en diabetes typeRead More …