s’Heerenberg

Januari is al weer volop aan de gang. Het is dan ook altijd januari waarin men vol zit met goede voornemens zit , al jaren staat op 1 gezonder en bewuster eten. als echte Bourgondiƫr die houd van lekker eten heb ik net als veel mensen gedacht calorieƫn en koolhydraten tellen en morgens aan de crackers en een kwarkje een fruithapje een tussendoortje en vooral heel veel dingen doen die helemaal niet natuurlijk zijn, en bij de meesten van ons absoluut niet passen. nu blijkt uit een aantal onderzoeken dat we ondanks de goede voornemens te veel eisen van ons zelf, en dat we daarom al snel weer terug vallen in onze oude patronen.
Het www:voedingscentrum.nl heeft hier over behoorlijk wat artikelen van op hun website staan.
zij adviseren dan ook altijd kleine stapjes te maken daar het dan letterlijk wat behapbaar der word. en veel te wisselen met je alledaagse voedingsmiddelen.
nu komen we eindelijk op het punt waar De Reizende Bakker iets voor u kan betekenen.

Koolhydraatarm brood: minder dan 6 koolhydraten per snee.
Fjordenbrood: 40% minder koolhydraten.
4moutenbrood: gemaakt met grofvolkorenmeel gemalen in de grafrechtelijke toren molen van Zeddam. mede door de 4 mouten Unique van smaak en een weldaad voor de darmen
12zaden brood rijk aan grof gemalen zaden en koren gehuld in pompoenpitten, lekkere volle bite .
100% Speld ofwel de oudste tarwe soort die er is mede doordat het fijn gemalen word zweren veel spelt brood eters dat ze minder last hebben van hun normaal overgevoelige darmen. en zo hebben we nog maar een paar broodsoorten genoemd uit ons assortiment, Die u elke donderdag bij ons in ‘s-Heerenberg op de markt mag verwachten