Over de Bakker

Hallo, mijn naam is Han Rongen.

Als klein jochie was ik al te vinden in de bakkerij van onze buren, waar ik na school kleine karweitjes deed zoals gebaksdozen vouwen en broodblikken vetten. Naarmate ik geroutineerder werd groeide ik door met steeds complexere taken zoals speculaasjes bakken en andere koekjes en koeken ook wel banket genaamd, maar geen natbanket hiermee worden slagroom taarten / gebakjes aangeduid in het bakkers vakjargon.
Op mijn 15e verjaardag wist ik het dan ook zeker. Ik wilde bakker worden!
Inmiddels ben ik 19 jaar en gediplomeerd broodbakker en zie voor mijzelf een toekomst als bakker/zelfstandig ondernemer.
Hiervoor moest ik natuurlijk nog wel wat meer ervaring opdoen want dat kon je nooit genoeg hebben.
Dit bleek achteraf dan ook, 22 jaar ben ik inmiddels, en denk de hele wereld aan te kunnen, mijn leermeester bied mij aan om zijn bedrijf over te nemen, zijn eigen kinderen 3 jongens en een meisje bedanken hiervoor hartelijk en zo ontstaat er op dat moment een in mijn ogen unieke éénmalige kans om voor mezelf te beginnen. achteraf veel te jong en toch nog onervaren heb ik dan ook 5 jaar lang een p(r)achtbedrijf mogen bezitten echter door velerlei omstandigheden heb ik mijn levens ideaal/droom in diggelen zien vallen.
Ben enkele jaren in Duitsland werkzaam geweest als broodbakker en in Nederland als bood/banket bakker echter zij toen een Arbo-arts al snel, Rongen dat bakkers vak al die ongeregeldheid is niet goed voor jouw gezondheid ofwel zoek een andere baan. Ben inmiddels sinds 2005 gediplomeerd maatschappelijk werker en had nooit verwacht dat dit mijn 2e roeping zou kunnen zijn. Echter de passie en liefde voor het bakkers vak zijn (gelukkig)nooit weg ge-ebt zodat ik nu af en toe hobby matig nog steeds bezig ben met mijn allereerste liefde het bakken van brood.

Hopelijk tot snel,

Han – De Reizende Bakker

Han Rongen - de Reizende Bakker
Han Rongen – de Reizende Bakker

De waardering van www.dereizendebakker.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 12 reviews.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten