Feiten of Fabels ? Brood is en blijft gezond en noodzakelijk als voedsel.

Tarwe is al meer dan 10.000 jaar het belangrijkste gekweekte gewas in Europa en brood maakt al eeuwenlang een belangrijk deel uit van onze voeding. Maar dieetgoeroes uiten hun bezorgdheid over mogelijke negatieve effecten van tarwe en brood in het algemeen, op de gezondheid. Gezondheidsproblemen zoals overgewicht en diabetes type 2, allerlei allergie├źn, intoleranties en andere bijwerkingen zouden volgens critici mede veroorzaakt kunnen worden door gebruik van granen. De voedingswaarde van tarwegraan zou zijn verminderd door intensief en langdurig verbouwen. Sommigen beweren zelfs dat de nadelige effecten te wijten zijn aan de genetische modificatie van tarwe. Moeten we terecht kritisch zijn en brood vermijden of blijft volkorenbrood eten een verantwoorde keuze. We vroegen het aan specialisten ter zaken en lazen er de wetenschappelijke literatuur op na.

op de link hieronder het hele Artikel

doorveredelde-tarwe-prof

Geef een reactie