Volkoren & Gezondheid

Sinds circa 10.000 jaar zijn graanproducten onderdeel van onze dagelijkse voeding. Graanproducten zijn een belangrijke bron van energie, koolhydraten, voedingsvezels, sommige vitamines en mineralen. De wetenschappelijke literatuur geeft aanwijzingen dat een grotere consumptie van volkoren producten, zoals brood, ontbijtgranen, zilvervliesrijst, bijdraagt aan een verminderd ziekte- en sterfterisico[1,2,3,4,5,6]. Dit boekje neemt u mee in de ontwikkelingen rondom volkoren granen en geeft een overzicht van de wetenschappelijke literatuur over volkoren en gezondheid. Het zal ook duidelijk maken wat de gezondheidswinst kan zijn van het eten van meer volkoren producten in plaats van geraffineerde graanproducten. Tevens zal worden aangegeven waar meer onderzoek nodig is om mogelijke gezondheidseffecten van een hogere consumptie van volkoren producten verder te onderbouwen.

De link hieronder het complete artikel gepubliceerd door productschap akkerbouw

productschap-akkerbouw-volkoren-gezondheid-literatuurstudie.-2011-

Geef een reactie